Cross en veldloop

De winter in Nederland is bij uitstek geschikt om het onderdeel cross- en veldloop te beoefenen. Het is niet alleen een prachtige en natuurlijke manier van hardlopen, vrijwel alle vaardigheden die je nodig hebt als midden- en lange afstand-atleet kun je trainen en ontwikkelen in het veld.

De ondergrond is zeer wisselend. Gras, klei, soms zware bagger. Maar ook bos- en zandgronden, dan weer droog en vrij snel, een andere keer weer nat en zwaar. Bochtenwerk en heuvels zijn momenten dat je uit het ritme gehaald wordt en je de technische vaardigheden onder de knie moet krijgen. De beste en snelste lijn vinden, tactisch vernuft, kennis van het parcours!

Verder is het puur op plaats lopen, tijden en afstanden zijn ondergeschikt. Het is man tegen man en vrouw tegen vrouw, nooit opgeven en terug kunnen komen vanuit verloren positie. Felle messcherpe eindsprints geven vaak pas onder het finish-doek de beslissing.

Het Energie Running Team maakt in het winterseizoen een tocht langs alle grote evenementen in Nederland en België. Het Nationaal Cross Circuit en de Lotto Cross Cup als wedstrijden waar je de echte tegenstand vindt. Races waar je ‘de maat wordt genomen’ en waar je sterker uitkomt dan dat je er in ging. Verder een ruime keuze in overige crossen, ook zij die op de grootste wedstrijden normaliter buiten het podium vallen kunnen regionaal hun prijsjes meepakken.

Database

Vanaf de oprichting van ons team is archief bijgehouden van onze deelnames. Een overzicht van alle podiumplaatsen op de grote crossen, een ‘schaduwklassement’ podiumplaatsen Nederlandse Verenigingen op het N.C.C, en het actuele overzicht van ERT ‘rs op de cross dit seizoen. Interesse? Klik op de linkjes.
(treft u oneffenheden aan of foutjes? Graag even melden)

Update: 5 februari 2013:

ERT N.C.C. podium Ned. Verenigingen (schaduwklassement)

ERT Podium indiv. NCC & LottoCrossCup

ERT-Cross-actueel-en-medaillespiegel

Klassement Nat. Cross Circuit 2012/2013