Mark de BoerEven kennismaken:

Sinds 2009 ben ik als trainer / coach aan het Energie Running Team verbonden. Ik geef training aan zowel de jeugdgroep als de seniorengroep.
Ik wil atleten helpen om tot de ‘best mogelijke’ prestatie te komen. Ik wil mijn eigen ervaring inzetten om op een plezierige en wetenschappelijk verantwoorde wijze kennis over te dragen.  Dit jaar start ik met de Talenttrainer Niveau 4 opleiding van de Atletiekunie.

Naast trainer bij het Energie Running Team ben ik als bestuurslid van het Ultraloopplatform verantwoordelijk voor de coördinatie van de Nederlandse ultraloopselectie. Het Ultraloopplatform is de officiële gesprekspartner voor de KNAU op het gebied van het ultralopen.

Via mijn bedrijf Running Nu verzorg ik de begeleiding van individuele sporters en groepen en geef ik trainingen aan bedrijven.

Verder werk ik, als sinds 1989 in Diergaarde Blijdorp, sinds 1 april ben ik als vakgroephoofd verantwoordelijk voor de dierverzorging in het Oceanium. Ik ben getrouwd met Patricia Vermeulen en wij hebben twee sportieve kinderen.

Ik heb meer dan vijftig (ultra-)marathons gelopen. Mijn voorliefde ligt bij de langere trails. In 2008 won ik de loodzware Cornwall Coastal Trail Marathon, langs de kliffen van Zuid-Engeland. Mijn snelste marathon liep ik op 7 december 2008 in Spijkenisse. Ik klokte daar 2.55.48. Sinds begin 2012 ben ik in het bezit van het clubrecord 6 uur (76,342 km, Stein) van CAV Energie.

 

Opleiding:

  • Diploma Looptrainer 3 KNAU
  • Cursussen in o.a. core stability, mental coaching, cross country, ultralopen en advanced  physical training
  • HBO  NCOI modules Sportmanagement, -marketing, -cultuur en -beleid.