Even kennismaken

In 2006 werd ik benaderd om binnen de atletiekvereniging Energie een specialisatiegroep midden- en lange afstand op te zetten. Doelgroep ‘jeugd’. De vele jaren ervaring in de loop- en triatlonwereld kwamen goed van pas en met collega Aad Vink en Mark de Boer (2009) maakten we een snelle ontwikkeling door en gaan sinds kort door het leven als het Energie Running Team.

Het ledental in de jeugdgroep van rond de dertig is al jaren constant. Met drie ervaren MiLa trainers en een assistent-trainer is het kader op goed niveau. De hoofdlijnen worden op basis van belastbaarheid uitgezet. Leeftijd, ambitie, enige aanleg en een frisse  instelling zijn factoren die van belang zijn. Nog belangrijker is de gezondheid en het op een plezierige wijze met elkaar willen sporten. De doelstelling is om het lopen een plek te geven in het vaak drukke leventje van jonge sporters waar een paar maal per week naar wordt uitgekeken. Full commitment vanuit het hoofdbestuur CAV Energie was en is een belangrijk gegeven.

Prestaties zijn dan ook niet het eerste waar je je druk om moet maken. De resultaten zijn het gevolg van bovenstaande en niet andersom. Het vroege stadium waarin deze jeugdige lopers/sters zich in bevinden is het begin van een lange weg, met uitdagingen maar ook valkuilen. Voordat je daar bent heeft het leven nog heel veel andere dingen voor een 12-15 jarige in petto. Leer omgaan met succes, met tegenslag, stel haalbare doelen en wees leergierig, deze pijlers zijn belangrijk.

Sportieve CV:

Meer dan 30 Nederlandse titels voor jongere jeugd, 14 jaar persoonlijk trainer van Bert Flier, meervoudig Nederlands Kampioen triathlon.

Bondscoach Paralympics 2008 Beijing voor Libanon.
Trainer Edward Maalouf met 2x brons op handbike Beijing 2008 en  houder van het toenmalig wereldrecord marathon op deze discipline

Opleiding: 

A.B.O/J.A.L./A.L./Trainer Coach A/Trainer Coach B-Specialisatie/N.S.F. sportmassage
(Docenten Trainer Coach opleidingen in jaren tachtig o.a. Swinkels/Kraaijenhof/Scharn) 

‘De onbedorvenheid van kinderen is mooi. Vaak zitten de beste coaches bij de top. De beste trainers zouden met kinderen moeten werken, om ze goede dingen aan te leren. Bij kinderen zit geen glamour.’ (Kraaijenhof 2004)