Over ons

Het Energie Running Team is een enthousiast en professioneel geleid hardloopteam en in 2006 ontstaan binnen de Barendrechtse atletiekvereninging C.A.V. Energie.

Het team is opgebouwd vanuit de jongste jeugd en heeft zich in enkele jaren ontwikkeld tot een kwalitatief hoogwaardig Team.

De oprichters zijn Herman Vrijhof, initiatiefnemer en specialisatietrainer met ruim 35 jaar aan ervaring. Aad Vink, trainer coach jongste groepen, eveneens 35 jaar ervaring en 200 marathons achter zijn naam. Mark de Boer is in 2009 toegevoegd aan het kader en heeft zijn wortels in het ultra lopen met opleidingen op het vlak van mental coaching en cross country. Niet verwonderlijk dat conditionele vaardigheden door bovenstaand kader hoog in het vaandel worden gedragen.

Gezondheid, plezier, harmonie en prestatie. In deze volgorde stapelen we de bouwstenen waarop uiteindelijk de resultaten behaald worden. De groep heeft zo ‘n 30 tal jeugdleden varieërend in leeftijd tussen 10 en 20 jaar. Ouderen trainen in een aparte groep. Een flink deel van de groep kan zich meten met de Nederlandse top getuige de vele kampioenschappen en podiumplaatsen op grote wedstrijden.

In het cross en veldloopseizoen 2011/2012 mag men zich zelfs het best presterende Team van Nederland noemen wanneer het om eremetaal gaat.

Brochure Energie Running Team!