naamloos-123

Terwijl het Atletiekcentrum Midden-West Brabant gestaag aan het uitbreiden is met een meerkamp-selectie, gaat de Mila aan het crossseizoen 2016-2017 beginnen. De huidige Mila-selectie is 28 atleten groot, afkomstig uit acht verschillende verenigingen. Dertien atleten zijn verbonden aan het Energie Running Team. Het AC-MWB zal nooit een atleet uit de eigen verenigingsomgeving halen, wel bieden we de mogelijkheid om met gelijkgestemden sterker te worden, je kennis bij te brengen en je te omringen met de juiste trainingspartners. Met plezier trainen is de basis om ook hard te willen trainen.

naamloos-22

De Kick-Off is achter de rug, nieuwe instromers ondergaan testen op 8 oktober en een week later staat het trainingskamp te Austerlitz op de agenda. Hierbij zijn ook de hoogspringers aanwezig. Zeer gevarieerde trainingen staan er op het programma en op de eerste avond al een ‘motivator’ in de persoon van Kamiel Maase. Hij bezit o.a. de Nederlandse records op de 5000m., 10.000m. en de marathon en is drievoudig Olympiër.

naamloos-29

In de winter is de cross- en veldloop een bewezen voorbereiding op het baanseizoen, Kamiel Maase werd maar liefst 8x Nederlands kampioen op de veldloop. Elke zaterdag zijn er dan ook onverharde trainingen op diverse locaties voornamelijk in de regio Midden-West Brabant. Het kader put dan uit Jack Wouters, Herman Vrijhof, Mark de Boer en Henk Rams.

naamloos-161

De groep is afgelopen seizoenen al zeer succesvol gebleken in de jeugdcategorieën op Nederlandse kampioenschappen en andere grote wedstrijden. Ook deze winter wordt er weer ingezet op de crossen met als doel ereplaatsen in het Lotto Crosscircuit en een aantal races uit de Belgische CrossCup. De BigFive met de Warandeloop in Tilburg, Sylvestercross in Soest, Abdijcross in Kerkrade en de Mastboscross in Breda vormen het circuit met als afsluiter natuurlijk het NK Cross in maart dat dit keer in Amsterdam zal plaatsvinden.

Herman Vrijhof